Zentiva uudised

7 aprill 2020    /    Pressiteated

Zentiva laiendab oma ärilist mõju, omandades Alvogeni Kesk- ja Ida-Euroopa äriüksuse

PRAHA – 7. aprill 2020: Zentiva Group a.s. teatas, et viis lõpule juba varem välja kuulutatud Alvogeni Kesk- ja Ida-Euroopa äriüksuse omandamise. Selle tehinguga jätkab Zentiva oma loomulikku arengut, tugevdab Zentiva ärilist mõju Poolas, Rumeenias ja Bulgaarias ning laiendab oma tegevuse uutele turgutele, sh Venemaale, Ukrainasse, Kasahstani, Ungarisse, Horvaatiasse ja Lääne-Balkani riikidesse. Tänu sellele saab Zentiva nüüd pakkuda suuremat tooteportfelli miljonitele inimestele Euroopas ja muudes piirkondades.

„Omandamise tulemusel ühendame kaks juhtivat geneeriliste ja käsimüügiravimite äriüksust Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis,“ ütles Zentiva tegevjuht Nick Haggar. „Meie tugevused ja tooteportfellid täiendavad üksteist ideaalselt ning on kooskõlas Zentiva kasvustrateegiaga. Koos laienemisega uutele turgudele ning oma eduka meeskonnaga saame pakkuda inimestele rohkem kvaliteetseid ja taskukohaseid ravimeid, mida Euroopas ja mujal iga päev vajatakse.“

Zentiva tootmisvõimsust aitavad suurendada nii hiljuti välja kuulutatud Ankleshwari tootmisüksuse omandamise, mis peaks lõpule jõudma järgmiste nädalate jooksul, kui ka praegune Rumeenias Bukarestis asuva Labormed Alvogeni tootmisüksuse omandamine.

Need uusimad arengud on jätk hiljutistele äriüksuste omandamistele (Creo Ühendkuningriigis ja Solacium Rumeenias) ning mitme miljoni euro suurustele investeeringutele Zentiva praegustesse tootmisrajatistesse Prahas ja Bukarestis.

„Alvogeni Kesk- ja Ida-Euroopa üksused pakuvad paljude ravivaldkondade jaoks enam 200 geneerilist ja käsimüügitoodet, mille hulka kuuluvad sellised tunnustatud kaubamärgid nagu Lactacyd®, Persen®, EuBiotic® ja paljud teised juhtivad tooted 14 põhiturul Kesk- ja Ida-Euroopas,“ ütles Hacho Hatchikian, Zentiva äsja ametisse nimetatud ärijuht Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis. „Zentivaga liitumine on hea võimalus ühendada jõud, tugevdada oma mõju ja arendada töökvaliteeti, mille kõige ühine eesmärk on täita inimeste tervishoiuvajadusi Euroopas ja teistes piirkondades.“

Teave Zentiva kohta

Zentiva toodab kvaliteetseid ja taskukohaseid ravimeid Euroopa ja ka teiste piirkondade patsientidele. Enam kui 4000 töötajat koondava pühendunud meeskonna ja tootmisüksuste võrgustikuga, mis hõlmab meie peamisi tootmiskomplekse Prahas ja Bukarestis, püüab Zentiva saada brändi-, geneeriliste ja käsimüügiravimite parimaks pakkujaks Euroopas ning täita seeläbi paremini inimeste igapäevaseid tervishoiuvajadusi.

Zentivas püüeldakse selle poole, et tervishoid oleks õigus, mitte privileeg. Kõrge kvaliteedi ja taskukohaste hindadega ravimite ning tervishoiuteenuste kättesaadavus on olulisem kui kunagi varem. Teeme koostööd arstide, apteekrite, hulgimüüjate, järelevalveasutuste ja valitsustega, et saaksime pakkuda igapäevaseid lahendusi, millest me kõik sõltume.

Lisateavet Zentiva kohta leiate veebisaidilt www.zentiva.com.

Pressiesindaja:

Mounira Lemoui
Kommunikatsioonijuht
ZENTIVA GROUP, a.s.
U kabelovny 529/16, Dolní Měcholupy, 102 00 Prague 10
Tel: (+420) 727 873 159
E-post: mounira.lemoui@zentiva.com