Zentiva uudised

Zentiva in India

25 oktoober 2019    /    Pressiteated

Zentiva ostab Alvogeni kesk- ja ida-euroopa äri

Zentiva laiendab veelgi oma geograafilist jalajälge ja täiendab oma portfelli geneeriliste ja käsimüügiravimite turgudel

 

PRAGUE / SOFIA, - 25. OKTOOBER 2019 - Zentiva teatas, et allkirjastab lõpliku lepingu Alvogeni Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtte omandamiseks. Tehingu väärtust osapooled ei avalikusta.

Alvogen CEE turustab enam kui 200 geneerilist ja käsimüügitoodet erinevatel teraapiaaladel, mis koosnevad kõrgelt tunnustatud kaubamärkidest nagu Lactacyd, Persen, EuBiotic ja paljudest teistest ning millel on juhtiv turupositsioon 14 peamisel turul kogu Kesk- ja Ida-Euroopas, sealhulgas; Venemaa, Rumeenia, Bulgaaria, Ungari, Poola ja Balkani turud.

Zentiva tegevjuht Nick Haggar märkis: „See omandamine sobib Zentivale ideaalselt ja toetab meie strateegia elluviimist. Zentiva tugevdab oma juhtpositsiooni Kesk- ja Ida-Euroopas, laienedes samal ajal uutele turgudele ning suurendades märkimisväärselt oma geneeriliste retsepti- ja käsimüügiravimite portfelli. Ootame oma Zentiva kogukonda enam kui 1000 Alvogen CEE meeskonna töötajat. Üheskoos oleme veelgi tugevamad, kui jätkame oma peamist ülesannet pakkuda kvaliteetseid ja taskukohaseid ravimeid inimestele nii Euroopas kui ka mujal. ”

See tehing ühendab Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis kahte juhtiva kaubamärgiga geneerilisi retsepti- ja käsimüügiravimeid tootvat ettevõtet, millel on üksteist täiendavad tugevused, tooteportfellid, geograafilised jalajäljed ja kultuurid. Eeldatavalt lõpeb tehing tavapäraste kinnituste saamisega 2020. aasta esimeses kvartalis.

„Euroopa ettevõtte loovutamisega keskendume oma strateegilisele arengule, kasvule ja laienemisele teistes valdkondades. Tänu omandamistele ja tugevatele partnerlustele Aasia regioonis ning jätkuvatele investeeringutele  bioloogilisteselt sarnaseid ravimeid tootvatesse ettevõtetesse oma sõsarettevõtte Alvotech kaudu, saame jätkata kasvu ja standardite seadmist ülemaailmsel platvormil. Täname kolleege nende erakordsete pingutuste eest meie tööstuse ühe edukaima piirkondliku ettevõtte rajamisel ja ootame ühendatud äri jätkuvat edu “, ütles Alvogeni juhataja ja tegevjuht Robert Wessman.

Varem 2019. aastal integreeris Zentiva oma gruppi Ühendkuningriigis asuva Creo Pharma ja Rumeenias Solacium Pharma meeskonnad. Septembris teatas Zentiva ka Indias Ankleshwaris asuva tootmiskoha omandamisest. Lisaks mitmemiljonilistele investeeringutele Prahas ja Bukarestis asuvatesse olemasolevatesse tootmisrajatistesse suurendab Zentiva jätkuvalt oma konkurentsieelist, laiendades turujälge ning ajakohastades oma tootmisvõrku ja võimalusi.

 

Meediakontaktid

Ines Windisch
Ettevõtlus- ja personaliosakonna juhataja
Tel: (+420) 601 341 444
E-post:
ines.windisch@zentiva.com

Zentivast

Zentiva toodab kvaliteetseid ja taskukohaseid ravimeid Euroopa ja ka teiste piirkondade patsientidele. 3000 töötajat koondava pühendunud meeskonna ja tootmisüksuste võrgustikuga, mille hulka kuuluvad meie peamised tootmiskompleksid Prahas ja Bukarestis, püüame saada brändi- ja geneeriliste ravimite parimaks pakkujaks Euroopas, täitmaks paremini inimeste igapäevaseid tervishoiuvajadusi.

Zentivas püüeldakse selle poole, et tervishoid oleks õigus, mitte privileeg. Kõrge kvaliteedi ja taskukohaste hindadega ravimite ning tervishoiuteenuste kättesaadavus on olulisem kui kunagi varem. Teeme koostööd arstide, apteekrite, hulgimüüjate, järelevalveasutuste ja valitsustega, pakkumaks igapäevaseid lahendusi, millest me kõik sõltume.

Lisateavet Zentiva kohta leiate veebisaidilt www.zentiva.com

Alvogeni kohta

Alvogen on ülemaailmne eraomanduses olev farmaatsiaettevõte, mis tegeleb geneeriliste ravimite, brändide, käsimüügiravimite ja bioloogiliselt sarnaste ravimite väljatöötamise, tootmise ja müügiga kogu maailmas. Ettevõttel on äritegevus 35 riigis, kus töötab 2800 töötajat, ja ta haldab nelja tootmis- ja arenduskeskust USA-s, Rumeenias, Koreas ja Taiwanis. Põhja-Ameerika on Alvogeni suurim turg ning teiste peamiste turgude hulka kuuluvad: Lõuna-Korea, Venemaa, Taiwan, Rumeenia, Ungari, Ukraina, Jaapan ja Hiina.

Lisateavet Alvogeni kohta leiate veebisaidilt www.alvogen.com